Kyusho

Kyusho-Jitsu is gericht is op het aanvallen van vitale lichaamspunten. Deze punten worden ook in Oosterse geneeswijzen gebruikt, waar ze acupressuurpunten worden genoemd. Kyusho-Jitsu kan daarom het beste omschreven worden als de toepassing van acupressuur in de krijgskunsten. Bij Kyusho worden de drukpunten op een zodanige manier aangevallen dat onderliggende meridianen, zenuwen, spieren, bloed en energie gestimuleerd worden, waardoor het lichaam verzwakt raakt. Dit in tegenstelling tot acupressuur, waar de drukpunten gemanipuleerd worden met als doel het lichaam te genezen.

Het kunnen benoemen van alle drukpunten op het lichaam maakt iemand nog geen Kyusho-Jitsu beoefenaar. Een belangrijk element in het Kyusho-Jitsu is de studie naar de reactie van het lichaam op de manipulatie van drukpunten. Het vergaren van kennis over de anatomie van de mens is een belangrijk onderdeel van Kyusho-Jitsu. In plaats van gebruik te maken van kracht, gebruikt men de kennis van het menselijk lichaam om een tegenstander onder controle te houden of te overmeesteren. Zonder de juiste kennis en begrip van het menselijk lichaam kan Kyusho-Jitsu niet werken.

Vanaf Oktober 2012 zal er maandelijks op vrijdagavond getraind worden binnen een officiële studygroep. Deze trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. Voor meer informatie mail naar kempobushido@gmail.com. De kosten voor kyushotrainingen zijn €10 per les.

studygroup

dddd

van links naar rechts Jim Corn, Gary Rooks, Theo Philips, Evan Pantazi en Mark Kline

httpv://www.youtube.com/watch?v=n1RnpZgmkqQ

Overview van diverse Kyusho knockouts

Copyright © 2013 Kempo Bushido.